«És la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida». Fusionar les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània és el principal objectiu d’aquest espectacle de caràcter contemporani.

La baldufa és un joc màgic i ancestral amb uns girs hipnòtics que tenen un recorregut de més de sis mil anys d’història. Aquesta joguina, camí a l’extinció, és capaç d’aturar el temps, ja que el fet d’observar girar l’element ens permet aïllar-nos de la velocitat que regeix la nostra quotidianitat.

POI respon a una recerca física de malabars i manipulació de l’objecte, però també a una investigació artesana pel que fa a la construcció de l’escenografia i baldufes que el mateix Guillem Vizcaíno ha dissenyat i construït. Aquesta exploració de diferents tipus de fustes, formes i puntes de suport li ha permès la creació de baldufes personals i especials com per exemple una de les baldufes més grans del món amb un pes de 45 kg que el mateix llança amb una corda de més de 15 metres.

Espectacle
POI ha comptat amb participació de Tomeu Amer, Biel Jorda i Roberto Magro com a mirades externes. L’espectacle es va pre-estrenar al I Cicle de Circ Balear de Palma el setembre de 2021 i va participar al III CircoRed Market, celebrat a Madrid a l’octubre de 2021. L’estrena va tenir lloc a la FIET – Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears a l’octubre de 2021; abans s’havien fet algunes mostres obertes al públic, com al Festival Circaire (Alcúdia), la Mostra d’Arts Escèniques de Santa Eugènia, el festival EIMA (Maria de la Salut) i el Festival Internacional de Teatre de Titelles de Mallorca.
Actualment se li ha estat atorgat el «Premi Especial ATAPIB 2021» per l’ATAPIB (Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears), «Premi Drac d’Or al millor espectacle de carrer» a la 33a Fira de Titelles de Lleida, «Premi TAC a la millor interpretació» al 23è Festival internacional de teatre i arts de carrer de Valladolid i finalment «Premi Panorama Circada 2022»