D'es Tro és una companyia de circ creada a Mallorca el juliol 2019.

Formada per Guillem Vizcaíno amb la forta inquietud de descobrir un llenguatge nou i propi així com experimentar noves formes de posada en escena.

Amb l’obligada pausa escènica causada per la Covid-19, des D’es Tro ens proposem un nou repte: POI, la primera obra de la companyia.

CIrc
Guillem Vizcaino

Vint anys com a malabarista i manipulador d'objectes

A la meva trajectòria de vint anys com a malabarista i manipulador d’objectes he treballat i investigat tots els elements clàssics de circ: pilotes, mases, monocicle, llançament de ganivets entre altres. Aquests objectes han estat els elements utilitzats a les meves creacions juntament amb la combinació de nous llenguatges i la barreja amb altres disciplines.

Així mateix, amb D’es Tro m’he dedicat a investigar la manipulació de nous materials com les baldufes. Aquests són uns dels elements de la meva cerca personal que m’han acostat a una manera de fer i actuar pròpia, personal, original i amb un fort caràcter. Actualment, sóc el campió mundial d’estil lliure de manipulació de baldufes.

A l’octubre 2020 vaig participar al World Spintop Contest (Campionat Mundial de la Baldufa) obtenint el primer lloc entre un centenar de jugadors de 22 països.

Al llarg de la meva carrera vaig crear la companyia de circ Atirofijo Circ al costat de Mari Paz Arango amb la qual descobrim una gran complicitat escènica que ens va empènyer fer un viatge en conjunt: Atirofijo Circ, companyia de circ creada a Mallorca el desembre 2015. A s ‘Ombra i Cabaret Extravagant són alguns exemples dels espectacles realitzats fins ara a través d’Atirofijo Circ. Tots dos espectacles han tingut un llarg recorregut en escenaris entre illes, nacionals i internacionals.

He format part de la família del Circ Bover, des dels seus inicis el 2005 participant a la majoria dels seus espectacles. També he participat en projectes socials com Somriures al Desert o Pallassos sense Fronteres.